2012. február 27., hétfő

Kis figyelmesség

Kisebb lányunk pénteken ovistársánál volt farsangi buliban. Nagy izgalommal készült erre az eseményre. A házigazda kislánynak egy kis meglepetést készítettünk.

A nevét raktuk ki gurigákból, kisebb-nagyobb virágokkal díszítettük.


Mivel nem ragasztottuk fel a betűket egy lapra, így azzal is játszhat, hogy kirakosgatja a nevét. Mivel még ovis, olvasni nem tud, de a nevét alkotó betűket hamar meg fogja tanulni.

Kedves tavaszi dísz a polcán, vagy az éjjeli szekrénykéjén.

2012. február 25., szombat

Focus pályázat eredményhirdetés

Pénteken nyilvánosságra hozták a Rapid Játékpályázat nyertesét. (www.focus.hu) Sajnos nem az én ötletem nyert, de sebaj, nem lehet mindenki nyertes.
Ígéretemhez híven most megmutatom én mivel pályáztam.


Egy nagyon egyszerű kisautót készítettem, melynek valóban forognak a kerekei, bele pedig két kis Mütyürkét. Képzeletemben már benépesült Mütyürfalva. Hamarosan meg is szeretném valósítani, mert az én gyerekeim nemcsak szívesen vesznek részt az elkészítésben, hanem lelkesen játszanak is ezekkel az igen egyszerű, olcsó játékokkal, melyek sok teret hagynak a fantáziának.

2012. február 24., péntek

Nyusziságok - egységcsomag

Húsvét közeledtével a gurigami ABC újabb eleme a NY betű, és a hozzá tartozó nyusziságok.

Ebben a csomagban is három különböző nyuszis díszhez szükséges papírmennyiséget és a leírást találjátok meg.
Egy pálcikabábot, melyet tűzhettek tavaszi cserepes növény mellé, vagy meséket játszhattok el vele.
A NY betű mellé természetesen egy nyuszi fej került.
A salátát rágcsáló nyuszikákat a tavaszi asztal díszítéséhez ajánlom.

Egy csomag ára: 400.-(bruttó+utánvét) További lehetőségeket az éhes cinegés bejegyzésben olvashattok.
Rendelés: gurigami@gmail.com

2012. február 22., szerda

Tyúkocskás egységcsomag

Amint enged a fagy szorítása vágjunk néhány ágat aranyeső, babarózsa bokrokról és vázába téve vigyük be a szobába.
Díszítsük az ágakat apró tojásokkal, vagy épp ezekkel a tyúkocskákkal és figyeljük ahogy az első rügyek megjelennek, kipattannak és virágok is kinyílnak.


Ezek a tyúkocskák jól érzik magukat az asztalon is, például a lefordított poharak tetején csücsülve, vagy kis kosárkákban. Tegyünk melléjük néhány csoki tojást is.

A csomagban három különböző színű tyúkocska elkészítéséhez szükséges papír és fonal található, no meg persze a leírás.

Egy csomag ára: 400.- (bruttó+utánvét). További lehetőségek az éhes cinegés bejegyzésben olvashatók.
Rendelhető: gurigami@gmail.com

2012. február 21., kedd

Bárányok az asztalon - egységcsomag

Szerintem már mindannyian nagyon várjuk a tavaszt, a finom napsütést, a madár csicsergést, kertészkedést. Hamarosan ennek is eljön az ideje. Addig is mutatom az első tavaszi egységcsomagunkat ráhangolódásképpen


Ebben a csomagban négy báránykás szalvétagyűrű elkészítéséhez találjátok meg a szükséges papírokat és a részletes leírást.
Egyszerű, de szerintem nagyon látványos dísze lehet egy tavaszi asztalnak. Mivel gyorsan elkészül, ideális technika órákra is, ahol a legkisebb diákok is sikerrel birkózhatnak meg a feladattal.

Egy csomag ára. 400.- (bruttó+utánvét) A további lehetőségekről bővebben az éhes cinegés bejegyzésben olvashattok.
Rendelhető: gurigami@gmail.com

2012. február 20., hétfő

Újabb Focus pályázat

A Rapid játék pályázat már lezárult, csak az eredményre kell várni a péntekig, de találtam a www.focus.hu oldalon egy másik, szintén érdekesnek igérkező pályázatot. Ékszereket kell papírból készíteni. A fantáziám szárnyal, így belevágtam a "papírötvösség" világába, amihez szintén a gurigami technikát hívtam segítségül. Sorra készülnek az izgalmasabbnál izgalmasabb ékszerek. Ha van kedvetek szálljatok be ti is. Ide is felteszem a pályázati felhívást, hogy ne kelljen keresgélni.
Készíts ékszert papírból!
posted 2011-02-10 11:48:44
Fókuszban a kreativitás! Ha van benned alkotókedv, játssz velünk! Készíts ékszert papírból, a fotóját pedig jeligével ellátva küldd el a palyazat@focus.hu e-mail címre. Akár több ötlettel is indulhatsz. Az általunk legötletesebb munkát díjazni fogjuk, továbbá szavazhattok, hogy szerintetek melyik a legfrappánsabb. A díjak: Focus díj: 1 db 50 000 Ft értékű Focus Kupon, amit 2011.12.31-ig használhatsz fel, ezen összeg erejéig nyomtathatsz, lézergravírozhatsz, vágathatsz velünk. Közönségdíj: 1 db Olfa ajándékcsomag. A fotók beküldésének határideje: 2011.03.01. A közönségdíjért az eredményhirdetésig lehet szavazatokat gyűjteni. Az eddig elküldött munkák közül a számunkra legérdekesebb 5 ékszer készítőjét felkérjük, hogy mutassa be a munkafolyamatokat, ezáltal bizonyosodhatunk meg terveik eredetiségéről. Amennyiben ez megkérdőjelezhető, a pályázatot nem értékeljük. Eredményhirdetés: 2011.03.08. 16:00, Nemzetközi Nőnap

2012. február 13., hétfő

Továbbgondolt virágok

A hétvégén rábukkantam Orsi oldalán a régebben készített hóvirágaimra. Igazán nagy öröm, hogy egyre többen játszotok, alkottok papírcsíkokkal. De még ennél is nagyobb öröm, hogy Orsi továbbgondolta a virágok hajtogatását, és alkotott két teljesen újfajta virágot.
Szerintem nagyon látványosak lettek ezek is. Gratulálok Orsi!


2012. február 8., szerda

A teremtés hét napja - egységcsomag

Fontosnak tartom, hogy Isten igéje, üzenete eljusson a gyerekhez is, hogy minél hamarabb megismerjék ki teremtette a világot, és ki visel róluk is gondot nap, mint nap. Ehhez minden eszközt és minden lehetőséget meg kell adni, illetve meg kell ragadni.

Mivel a gyerekek inkább vizuálisan szívják az információt magukba, érdemes sok mindent látható, tapasztalható, megfogható formában is eléjük tárni.

Én most a Biblia első lapján olvasható teremtés történetét készítettem el, persze gurigami technikával. Most a gurigák elég nagyok ahhoz, hogy beleférjenek az kicsi ujjak, és könnyebb legyen a ragasztás, látványos legyen az eredmény. Hét számot készítettem gurigákból, melyeket az adott napnak megfelelően díszítettem.

Isten elválasztotta a sötétséget a világosságtól.


Isten elválasztotta az égi és a földi vizeket.

Isten elkülönítette a vizet és a szárazföldet, és megteremtette a növényeket, fákat, gyümölcsöket.

Isten megalkotta az égitesteket, napot, holdat, csillagokat. Így lett nappal és éjszaka.

Isten megteremtette a vizi állatokat és a madarakat.

Isten megteremtette a földi állatokat és az emberpárt.

Isten a hetedik napon megpihent, és megszentelte ezt a napot. Ezt a számot azokkal az elemekkel díszítettem, ahogy mi megszentelhetjük ezt a napot.

A számok jól megállnak a "lábukon", ezért szépek egy polcon, vagy ablakpárkányon sorakozva. Rájuk nézve gyorsan megjegyezhető, hogy melyik napon mit teremtett Isten.

A csomagban 19 különböző papír található, igen részletes leírással, ábrákkal, és szines fotóval.

Egy csomag ára: 900.- (bruttó+utánvét. További átvételi, szállítási lehetőségek az éhes cinegés bejegyzésnél olvasható).
Rendelhető: gurigami@gmail.com

2012. február 6., hétfő

Irány az űr! - egységcsomagok

Két, kifejezetten fiús egységcsomag is készült az elmúlt hónapban. Mindenki tudja, hogy könnyebb a lányokat elvarázsolni valami kis aprósággal, de a fiúk sem lóghatnak ki mindig a sorból.

Az űrhajó a két kis bolygóval, illetve a repülő csészealj a két kis űrlénnyel kifejezetten nekik készült, bár nálunk a lányok is nagyon szeretnek velük játszani, jól megmozgatja a fantáziájukat, remek szerepjátékok alakulnak ki.
Persze használhatjuk díszként is őket, lámpáról lelógatva benépesítik a képzeletbeli eget.


A repülő csészealj kétféleképpen is elkészíthető: teljesen zártan (repülés közben), vagy egyik oldalát nyitottan hagyva, alján a kék csíkokat feltekerve éppen leszáll, és ki-be tudnak közlekedni a kis űrlények.


Mindkét csomag ára: 400.- (bruttó+utánvét) A szállításra vonatkozó további részletek az éhes cinegés bejegyzésben olvashatók.

Rendelhető: gurigami@gmail.com

2012. február 5., vasárnap

Focus Creativ pályázata

A Focus Kft. rapid játék pályázatot hirdetett, melynek február 5-én jár le a határideje.

Kedves Fotósom hívta fel erre a pályázatra a figyelmemet a hét elején, ezért valóban rapid agyalás, mintadarab készítés, fotózás, nevezés áll mögöttünk, de sikerült még időben leadnunk mindent.

Most már csak a várakozás van hátra, hátha elnyerjük a zsűri tetszését. A gyerekeimnek bejött, amint meglátták buzgó játékba kezdtek.

A képeket csak február 15-e (eredményhirdetés) után fogom megmutatni nektek.

2012. február 3., péntek

Ravaszdi Rókák egységcsomag

A gurigami ABC következő tagja a R, mint róka.


Ebben a csomagban is (mint a medvénél) három különböző díszhez szükséges papírt és leírást találhattok. No meg persze az ígért rókás közmondást.
A pálcikadísz a bábozás elengedhetetlen kelléke. Sok mesében szerepel együtt a róka és a medve. Csak nézzetek körül Fésűs Éva meséi között! Hamarosan mutatom a többi betűt és velük az újabb bábokat is.
A lopakodó róka szintén a szerepjátékok kedves eleme lehet, és amíg pihen jól mutat a növények között, mintha tényleg vadászna.
Az R betű a rókafejjel és lompos farkával pedig bővíti az ABC-t. Mivel könnyen megállnak polcon, asztalon, ablakpárkányon, a további betűket felhasználva kiírhatjuk velük pl. gyermekünk nevét.

Egy csomag ára: 400.- (bruttó+utánvét, előre utalás esetén postaköltség, illetve személyes átvétel lehetséges még, amikor nincs plussz költség -bővebben az éhes cinegés bejegyzésnél)

Rendelhető: gurigami@gmail.com


2012. február 2., csütörtök

Medvék mindenhol egységcsomag

Február másodikán, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, a népi hagyomány szerint eldől, milyen hosszú lesz a tél.

Hosszútávú terveim között szerepel egy gurigami ABC elkészítése, ami játékosan hozzájárulhat a gyerekek betűtanulásához (hasonlóan az origami ABC-hez).

Ezen a jeles napon az első betű az M, mint maci.


Ebben a csomagban három macis dísz van elrejtve: egy pálcikabáb, ami tűzhető növény mellé is, de kiválóan alkalmas szerepjátékhoz, bábozáshoz, egy M betű macifejjel díszítve, és egy csuprot szorongató éhes medvebocs.
A csomagban egy macis közmondás is található, így az ABC végére ismeretünk egy halom közmondással is bővül.

Egy csomag ára: 400.- (bruttó+utánvét, előre utalás esetén postaköltség, illetve személyes átvétel lehetséges még, amikor nincs plussz költség -bővebben az éhes cinegés bejegyzésnél)
Rendelhető: gurigami@gmail.com

2012. február 1., szerda

Szívből szeretlek! egységcsomag

Hamarosan  itt van Bálint napja, amikor sokan fejezik ki szeretetüket kedvesük felé valamilyen aprósággal. Én, személy szerint úgy gondolom, hogy a szeretet kifejezése, a szeretett személy szeretetnyelve szerint, napi feladat. Jó annak is, aki adja és annak is, aki kapja.

Papírcsíkokból is készíthetünk különféle apróságokat, amikkel meglephetjük a párunkat, kedvesünket.


Ebben az egységcsomagban három, különböző dísz van: egy pálcika szivecskével, amire írhatunk néhány kedves szót, vagy díszíthetjük lakkfilccel, egy szeretetmanó, aki ülhet asztalon, polcon, ablakpárkányon, de használható szalvétatartónak is, és egy nagy szív, amiben szintén egy szeretetmanó hintázik. Ezt akaszthatjuk ajtóra, vagy ablakba, így minden pilanatban eszünkbe juthat a szeretett személy.

Egy csomag ára: 400.-(bruttó+utánvét, vagy előre utalásnál postaköltség, illetve személyes átvétel)
Rendelhető:gurigami@gmail.com