2012. január 6., péntek

Hópihék

Ma január 6-a van, vízkereszt napja. Sokan ma szedik le a karácsonyfáról a díszeket, jelezve ezzel is az ünnep elmúltát. 
Nálunk sokszor még ilyenkor is áll a fa, mert sokáig szeretünk emlékezni az együtt töltött napokra, de sajnos idén ma már elbúcsúztunk tőle, mert annyira hullott (pedig direkt olyan fajtát választottunk, ami lassan hullatja a leveleit), hogy nem volt szép látvány. A száraz ősz a karácsonyfáknak sem tett jót.
A díszek szép rendbe a dobozokba kerültek, de otthonunk továbbra sem sivár. Igaz még nem láttunk sok havat,- talán eljön annak is az ideje- készítettünk sok kis hópihét, amik az ablakba kerültek.
Fehér és halványkék papírokat használtunk hozzájuk.
Ma különösen szépen táncoltak a délelőtti napfényben.

Ilyen hópihéket már több gyerekfoglalkozáson is készítettünk az ünnepek előtt. Szinte minden hópihe más és más lett. Én vittem néhány példát mutatóba, de buzdítottam a gyerekeket, hogy próbáljanak újabb elrendezéseket kitalálni. Hát szárnyalt is a fantáziájuk mindenki nagy örömére.


Mivel gyorsan elkészülnek, és nem igényelnek nagy előkészületet sem tökéletesek egy-egy iskolai technika órára is, így egy-kettőre téli díszbe borulhat a tanterem.

Az Örömhír újság idei első számában (januárban fog megjelenni) barkács rovatában részletesen megtalálható a hópihék leírása. Ennek az újságnak a szórólapja minden karácsonyi egységcsomagba belekerült, hogy minél többen megismerhessétek ezt a kimondottan gyerekeknek szánt újságot. A barkács rovatot idén én írhatom. 

Remélem többen neki fogtok hópihéket készíteni, és elkülditek nekem a róluk készült képeket. Igyekszem minden képet itt nyilvánosságra hozni.

Papírcsodák című kis füzetemben is találkozhattok kicsit bonyolultabb hópelyhekkel.

2 megjegyzés: