2011. szeptember 27., kedd

Itt a szüret!

Hétvégén a családommal szüretelni voltunk. Bizony egész nap folyt a munka, mindenki serénykedett, így a nap végére már készen volt a must is, a gazdák pedig lelkesen beszélgettek a leendő borról.


Ugyan kint még nagyon szép idő van, a gyerekeket szinte alig lehet a nap végén bezavarni az udvarról, de mégis jól esik este leülni és együtt alkotni valamit. Főleg ha megérkezik az eső is.

Tavaly készítettünk szüreti asztalra való szalvétagyűrűt. Igazán egyszerű, kicsiny gyerekek is bátran beszállhatnak a munkába.
Mi kétfajta lila színt, és egy halvány sárga színt választottunk, de bátran próbálkozzunk a zöld különböző árnyalataival is.
Papírból leginkább a 120g/nm-est szeretem használni, mert könnyen alakítható, de sokkal jobb tartása van, mint a színes géppapírnak. Sajnos ez a fajta elég nehezen beszerezhető, de azért nem lehetetlen. A Lidl boltjaiban időnként tömbben árulják, nagyon sok szép színben.


Készítsünk középre egy nagyobb gyűrűt: 12x2cm-es csíkból. Köré pedig változatosan szórjuk el a kisebbeket. A csíkokat minden esetben olló segítségével íveljük, azaz húzzuk végig az olló élén, ezáltal szépen kunkorodni fognak, jól lehet velük dolgozni.
Készítsünk többfajta méretű gurigákat: 3,5cm, 4cm és 5cm-es csíkokból. A kisebbeket célszerű egy hengeres ceruza segítségével megragasztani, a nagyobbakhoz használhatunk üres cérnaspulnit, vagy ragasztóstift tubusát. Rendezzük szépen el a gurigáinkat, figyelve arra, hogy a szalvétagyűrű alja egyenes legyen, azaz stabilan tudjon állni.
A szárat 8x1cm-es barna csíkból hajtogassuk és illesszük két guriga közé. Ne feledkezzünk meg az indáról sem: 12x1cm es zöld csík szükséges hozzá.

Készen is vagyunk, jöhetnek a vendégek.
Ha a vendégség után mindenki magával viheti ezt a kis emléket, biztos, hogy sokáig fog gondolni ránk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése