2011. szeptember 7., szerda

Mi is az a gurigami

Míg az origami a papírhajtogatás művészete, a kirigami technikában már fontos szerepe van az ollónak is, addig a GURIGAMI-nál már vágjuk - pödörjük - ragasztjuk a papírcsíkokat.
Sok kis guriból készül egy bari, amit a gyerekek azonnal guribarinak kereszteltek. Miklya Zsolt ebből alkotta meg a technika nevét, így született a GURIGAMI.

Ezt az új technikát gyermekeinkkel együtt játszva találtuk ki. Nagyon jól felhasználható minden maradék papír, ami esetleg egyébként már a szemétbe kerülne, most a kis alkotó kezek között életre kel. A közös alkotás közben kellemes beszélgetések alakulnak ki, finomodik a gyerekek finommotorikája, szabadon szárnyal a képzelőerejük, fejlődik a térlátásuk.
És ha mégsem sikerül az eredmény, akkor sincs semmi baj, hiszen nem áldoztuk rá egy halom pénzt, ellenben az együtt töltött idő felbecsülhetetlen élményével gazdagodtunk.
Egyszerűen, kevés ráfordítással lélegzetelállító díszekkel öltöztethetjük fel otthonunkat, de az óvodákban, iskolákban is kellemesebb hangulatot teremthetünk velük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése