2012. március 21., szerda

Jónás története - egységcsomag

A teremtés története után most egy újabb bibliai történet elevenedik meg papírcsíkokból. Ez pedig nem más, mint a látványos és igen tanulságos Jónás története.

Jónást Isten Ninivébe küldte, hogy figyelmeztesse a város lakóit, a bűnös életüket nem folytathatják tovább, mert különben utoléri őket Isten haragja. Ám Jónás hajóra száll és az ellenkező irányba megy, menekül a küldetés, és Isten elől.
A hajó viharba kerül: egyetlen menekülés, ha Jónást a tengerbe dobják. 
Itt egy nagy cet gyomrába kerül, ahol három nap alatt rájön, hogy nincs értelme Isten elől menekülnie. 
Miután kiveti őt a cet, elmegy Ninivébe, és a város lakói megbánják bűneiket, Isten pedig nem küldi rájuk haragját.
Persze Jónás megsértődik Isten kegyelmességén, amit a Kedves Tanító egy tök segítségével értet meg makacs tanítványával. A tikkasztó napon egy árnyat adó tököt ad Jónás feje fölé, ami nagyon jól esik Jónásnak, ám egy féreg miatt hamar elszárad, amit Jónás nagyon sajnál. 
Isten az egész várost (Ninivét) sajnálta, és nem akarta vesztüket. Ezért küldte a figyelmeztetést Jónáson keresztül, és ezért kegyelmezett meg bűnbánatukat látva.


Az egységcsomagban a történet három részlete elevenedik meg: a hajó, benne a Jónás figurájával, a nagy cet, mely ki tudja olyan hatalmasra nyitni a száját, hogy sértetlenül beleférjen Jónás, és az árnyat adó tök.

A csomagban a sok-sok papír mellett drót és fonal is található, a részletes történettel és leírással, illetve az elkészítést könnyítő sablonokkal.

Kiválóan alkalmas hittanórákra, gyerekistentiszteletre, de otthon is nagy sikert arathat a gyerekek körében, akik újra és újra eljátszhatják a történetet ezekkel a papírfigurákkal.

A csomag ára: 700.- (bruttó). A szállítás, átvétel lehetőségeiről az éhes cinegés bejegyzésben olvashattok bővebben.
Rendelés: gurigami@gmail.com

3 megjegyzés:

  1. Hát ez is fergeteges kivitelezés.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hálás vagyok minden visszajelzésért, köszönöm a lelkesedésedet. Valóban nagy élmény számomra, és remélem, hogy lassan lassan egyre több ember számára, ahogy az egyszerű papírcsík életre kel. Előre nem tervezek sokat, hanem elkezdek a csíkokkal játszani, jön az egyik a másik után és szép lassan kialakul a megálmodott forma. Próbálkozzatok ti is bátran!

      Törlés